Prima pagină | Căutare |
Arhivă | Contact | Hartă site
 

 

     

COMUNICAT DE PRESĂ
(03 iunie 2009)

REF: Ceremonia de decorare a domnului Mircea Lucescu şi a domnului Răzvan Dincă Raţ

Preşedintele României, Traian Băsescu, a conferit miercuri, 03 iunie a.c., în cadrul ceremoniei de decorare care a avut loc la Palatul Cotroceni, Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, domnului Mircea Lucescu, antrenor al echipei Şahtior Doneţk-Ucraina, în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi fotbalistice şi a performanţelor obţinute ca antrenor, încununate prin câştigarea Cupei UEFA 2009, în finala de la Istanbul.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a acordat Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a domnului Răzvan Dincă Raţ, fotbalist la echipa Şahtior Doneţk-Ucraina, pentru întreaga activitate sportivă şi pentru performanţele obţinute ca fotbalist, încununate prin câştigarea Cupei UEFA 2009.

Vă prezentăm alocuţiunea susţinută de şeful statului cu acest prilej:

„Despre Răzvan Raţ, dar în mod deosebit despre Mircea Lucescu, nu se poate spune mare lucru dincolo de tot ceea ce ştiţi toţi despre ei. Dar în mod deosebit despre Mircea Lucescu aş vrea să vă spun că m-a impresionat extraordinar gestul purtării tricolorului la Istanbul. A fost un gest prin care Mircea a confirmat, o dată în plus, ce a făcut toată viaţa lui.

A fost un fotbalist de excepţie, un jucător de excepţie al echipei naţionale a României, un antrenor de excepţie care ne-a făcut să devenim suporteri ai echipelor pe care le-a antrenat, indiferent că acestea au fost în Italia, în Turcia, în România sau iată, acum în Ucraina.

Pentru ce aţi făcut amândoi, pentru respectul pe care l-aţi adus pentru români, eu vă mulţumesc şi am dorit ca acest moment să existe. Vă mulţumesc mult şi vă asigur de tot respectul meu. Aş vrea şi probabil ar fi fost foarte inspirat, nu ştiu cine sunt toţi invitaţii, dar aş vrea ca aici să fi fost şi Dan Petrescu. Poate el este cel care, alături de Răzvan Lucescu, preia ştafeta înaltei moralităţi în fotbal de la Mircea Lucescu.
Îţi mulţumesc Mircea!”

Departamentul de Comunicare Publică
03 Iunie 2009

Înapoi

     
 
 


 
Ultima actualizare 22.12.2015